Inspiratie

We delen onze expertise graag. Hier vindt u inspirerende artikels, boeken en quotes.

Artikels

Experts aan het woord over klantenstrategie in zijn meest brede zin. We delen onze inzichten en geven zorgvuldig geselecteerde gastschrijvers een forum.

Moet je doen wat klanten vragen?

Wil je tevreden klanten? Vraag hen gewoon wat ze willen. Dat is het advies van menig zelfverklaard klantentevredenheidsgoeroe. Maar doen wat klanten vragen is niet bepaald goedkoop.

Lees het artikel nu >
Read More

De perverse neveneffecten van KPI’s

Je wil je medewerkers beoordelen op klantentevredenheid. Is dat een goed idee? En als het dat is, hoe doe je dat dan? Hoe bepaal je een goede KPI?

Lees het artikel nu >
Read More

Klacht behandelen? Grijp nooit naar financiële compensatie

Financiele-compensatie-werkt-niet

Een inschattingsfout, spaak gelopen communicatie met je klant, een belofte die je niet waarmaakt? Ondanks je inspanningen voor uitzonderlijke diensten, …

Lees het artikel nu >
Read More

Weg met de klantendienst!

Waarom een heel team medewerkers betalen om telkens weer dezelfde problemen op te lossen? Je krijgt vooral gefrustreerde klanten aan de …

Lees het artikel nu >
Read More

The French Liars: waarom vragen we niet gewoon aan onze klanten wat ze willen?

Willen we de behoeften van onze klanten kennen? Laten we het hen vragen! We doen beroep op de bereidwilligheid van …

Lees het artikel nu >
Read More

Video's

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. In onze korte video's laten we u graag zien wat we doen bij onze klanten. En hoe we dat doen.

Leestips

Klanten vragen ons regelmatig naar tips voor inspirerende lectuur. Hier bespreken we boeken die we zelf écht goed vinden. We geven u het centrale idee. En vertellen u waarom u het moet lezen.

Invloed. De zes geheimen van het overtuigen. – Robert B. Cialdini

700% meer vrijwilligers aantrekken in deze corona-tijden? Je prijzen verdubbelen en toch meer verkopen of 23% meer fooi ontvangen? In het boek Invloed van Robert Cialdini lees je hoe dat kan.

Lees meer >
Read More

Switch. Veranderen als verandering moeilijk is – Chip & Dan Heath

Blijvende verandering realiseren. Een aartsmoeilijke opdracht die we bij de eerste tegenslag vaak opgeven. Waarom? Dat is dé vraag die de auteurs beantwoorden.

Lees meer >
Read More

Storytelling met data – Cole Nussbaumer Knaflic

Data op een goede manier grafisch weergeven: het is een echte kunst. We worden voortdurend geconfronteerd met slecht weergegeven data. Niet alleen in het bedrijfsleven maar ook in de media.

Lees meer >
Read More

Geciteerd

Op zoek naar een goede quote voor uw presentatie? Wij maakten voor u een selectie en checkten de bronnen. Hier leest u wie wat zei en waarom.

Martin Luther King did not say “I have a mission statement”.”

Robert Senior
Read More

Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.”

William Bruce Cameron
Read More

Our dashboard metrics were like a watermelon: on the outside everything was green, but when you looked inside, it was red, red, red.”

Alex Rawson, Ewan Duncan & Conor Jones
Read More