Visual thinking – Effectiever samenwerken door zakelijk tekenen

Waarom moet je het lezen?

Als we van onze klanten ‘die-hard’ fans willen maken, dan is het essentieel om hun behoeften te capteren en te begrijpen. Visualisatie-technieken helpen ons om de markt te verkennen en inzicht te verwerven in wat voor onze klanten belangrijk is. Om de juiste persona te creëren, customer journeys te ontwerpen of zelfs om een competitieve analyse te maken. 

Met eenvoudige vormen en tekst creëer je ook een sterke en directe impact om het verhaal van een visie te delen. Wat betekent het om klantgericht te zijn of te worden? Visueel werken helpt om duidelijke gemeenschappelijke doelen te bepalen. Om een strategie helder te communiceren. Het is een creatieve en heel efficiënte manier om samenwerking te stimuleren binnen een team of verandering te faciliteren in een organisatie. 

Honger naar meer ? Het vervolgboek getiteld “Visual Doing” biedt praktische tips en oefeningen in het toepassen van visuele vaardigheden. Er is ook nog een “werkboek” om je tekenvaardigheden te oefenen. Inspiratie en voorbeelden nodig? “My icon library” van dezelfde auteur is een lexicon van iconen gegroepeerd in verschillende categorieën met zakelijke thema’s (sales, finance, IT, enz.). 

Je hoeft geen Picasso te zijn om van start te gaan. Iedereen kan tekenen ! En heb je toch wat artistieke aanleg ? Dan is dit een geweldige manier om je talent aan het werk te zetten !

 

Wat is het centrale idee?

De wetenschap leert ons dat 75% van onze zintuiglijke neuronen visuele neuronen zijn. Geen wonder dat visueel werken en visualisatie skills vandaag zo belangrijk zijn in een business omgeving. Dit boek is bedoeld voor iedereen die zijn visuele skillset wil ontwikkelen tot een persoonlijke tekenstijl die je concreet kan toepassen in een professionele context. 

Het is een praktische gids, een traject in vijf eenvoudige stappen. Je start vanuit de basis van het tekenen tot meer complexe story-telling technieken en hoe je die theorie in een business omgeving in de praktijk brengt:

  1. Het belang van visueel werken.
  2. Basis tekenskills en principes (materiaal, basisvormen, pictogrammen, gezichtsuitdrukkingen, etc.).
  3. Hoe maak je visuele story-telling templates ? 
  4. Visueel werken in een business omgeving.
  5. Extra tips voor onderweg.