The 4 Disciplines of Execution – Chris McChesney, Sean Covey, Jim Huling

strategy execution

Wat is het centrale idee?

Gebrek aan goede ideeën? Dat overkomt bijna geen enkele organisatie. Integendeel. Initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Fast forward één jaar later: geen verandering en een koelkast vol ideeën. Hoe komt dat? Zijn onze medewerkers zo change resistant?

“Neen”, zeggen de auteurs, “ze hebben het gewoon druk”. Alle tijd en energie kruipt in de dagelijkse ‘wervelwind’: de urgente taken die de organisatie draaiende houden. De strategie van morgen uitvoeren ‘komt er nog eens bovenop’. De wervelwind duwt de strategie steeds verder naar de achtergrond. Tot ze op een gegeven moment is verdwenen.

Zo hoeft het volgens de auteurs niet te verlopen. Ze ontwikkelden een methode die organisaties toelaat hun strategie uit te voeren – te midden van de wervelwind: de 4 ‘disciplines of execution’:

  1. Focus op een waanzinnig belangrijk doel en niet op meerdere doelen tegelijkertijd
  2. Meet het juiste gedrag in plaats van enkel achteraf het resultaat te meten
  3. Houd een motiverend scorebord bij om echt engagement te creëren
  4. Creëer een ritme van verantwoording – de sleutel voor lange termijn succes

De boodschap van dit boek? Volg deze 4 regels rigoureus en je staat versteld van de resultaten.

Waarom moet je het lezen?

Sterven ideeën in jouw organisatie vaak een stille dood? Raakt de strategie maar niet uitgevoerd? Lees dan dit boek. Je krijgt een heel heldere methode die je meteen in de praktijk kunt omzetten.

In het eerste deel leggen de auteurs de vier disciplines aan de hand van verschillende voorbeelden. En hoewel ze soms als borstklopperij aanvoelen, zijn ze erg herkenbaar. Het tweede deel is een meer praktische gids om de methode in de praktijk te brengen, met de nodige tools. Je kunt er meteen mee aan de slag.

We pasten de methode zelf verschillende keren toe. En met succes! Een aanrader!

Horst-Remes-Customer-Strategy-Expert
Geschreven door Horst Remes Customer Strategy Expert @ Onestone